miércoles, 12 de octubre de 2011

11 enero 2003 Agencia EFE



11 enero 2003




El dissabte 11 de gener i a les instal·lacions del Centre Cívic “La Teixonera” es va realitzar la festa infantil dedicada als nens i nenes que la encara (en aquell dissabte) AVT. Pero ja no era l’antiga AVT, en la que l’AMIC Robert havia après tantes coses. Ja no era aquella associació que volia ajudar a les víctimes del terrorisme sense buscar el recolzament polític de ningú, que no havia pres partit mai per cap sigla política, que mai havia organitzat manifestacions a favor o en contra de cap grup polític.

Però les coses havien canviat a finals de 2002. Fins i tot en Robert, el delegat de aquella a Catalunya de aquella associació a la que tant estimava, tenia problemes per dir públicament el que moltes víctimes pensaven però cap s’atrevia a dir. “Está entrando la política en la AVT desde el cambio de Junta”. Aquesta va ser la frase que van utilitzar per obrir-li un expedient de expulsió.

Malgrat tot, en Robert no va parar de treballar i va organitzar la festa de l’any 2003, juntament amb un altre col·laborador, en David Bisbal (orfe per un atemptat el 1979 de altre banda terrorista, els Grapo). Val a dir que des de aleshores en David es va afegir al grup de col·laboradors juntament amb en Jose María Fuster-Fabra i la Sara Bosch.

I va ser un altre èxit, de organització i de cobertura informativa. Com a mostra, algunes noticies publicades a partir de aquell dissabte.  


Sr. Barragán i Elsa Anka

La primera es la nota de la Agència EFE:

Víctimas terrorismo
Anka y Barragán reparten juguetes a hijos de víctimas terrorismo

La modelo Elsa Anka y el cómico Javier Barragán han asistido hoy a una fiesta dedicada a los hijos de las víctimas del terrorismo, en la que han repartido juguetes a más de 40 niños de entre 1 y 12 años.

Roberto Manrique, delegado en Cataluña de la Asociación Víctimas del Terrorismo, ha explicado que un total de 148 familias han asistido a la fiesta, que se celebra desde 1991.

Según Manrique, sólo en Cataluña más de 500 familias forman parte de la Asociación, “víctimas tanto de ETA como del Grapo, Terra Lliure o grupos islamistas”.

Desde que se celebró su primera edición, han pasado por la fiesta personajes del mundo del deporte y el espectáculo como el nadados David Meca, el tenista Srrgi Bruguera, la actriz Paz Padilla o el cantante Sergio Makaroff.
 
“Es un día para estar relajados y tranquilos y no hablar de problemas ni de víctimas. A partir de mañana comenzamos de nuevo con los juicios y los temas médicos”, ha añadido Manrique.
El delegado de la asociación en Cataluña ha querido destacar que “nunca una víctima del
terrorismo se ha vengado de los terroristas, mientras que los hijos de los terroristas se alistan en comandos mientras sus padres están en prisión”. Manrique ha indicado que la asociación no quiere competir con los padres en el reparto de juguetes, por eso celebran la fiesta “o mucho antes de Reyes, o pasada esa fecha”. 


No hay comentarios:

Publicar un comentario