martes, 7 de febrero de 2012

06 febrero 2012 Presentacio llibre


06 febrer 2012

El dilluns 6 de febrer es va presentar a la Sala del Euskal Etxea de Barcelona el llibre “Adiós a las armas. Una crónica del final de ETA”. En la presentació del llibre, el seu autor Antoni Batista va començar fen esment de un els capítols en els que es recull la entrevista que el febrer de 2006, tot just fa sis anys, vaig mantenir amb Julen de Madariaga. Tinc que agraïr a l’Antoni Batista que inicies l’acte amb aquesta menció des de el moment en el que es va dir que aquella trobada va ser un dels punts de inici per arribar fins el moment actual, en el que la banda terrorista ETA ja va anunciar el cesament definitiu de la seva activitat que tant de mal ha fet en el nostre pais.
Fins i tot, penso personalment que un dels moments mes importants de la presentació va ser quan, en el torn de paraules, Marxelo Otamendi va reconèixer que ETA ha presentat la renuncia a continuar amb els seus actes per la enorme presió tant policial com judicial que, de no haver plegat, la hagues portat a ser una banda residual (com ara ho pot ser el Grapo).
En el decurs de la presentació va quedar molt clar que hi ha un grup de víctimes que estem a favor del compliment de la legislació fugint de tots aquells que utilitzen al terrorisme amb fins partidistas i que sempre recolzarem tot el que es faci dins de la llei.
Tambè va quedar prou clara la diferencia entre les actitus dels mateixos membres de ETA, dividits entre els anomenats “llinea Nanclares” i la resta. Malgrat tot, encara queda molta feina per fer però els especialistes allà presents van dir ben clar que ETA s’ha acabat.
Tant debó així sigui.



Robert Manrique i Antoni Batista

No hay comentarios:

Publicar un comentario