domingo, 6 de mayo de 2012

06 maig 2012 Gestions monument víctimes




Divendres va ser un dia molt complicat per la informació publicada a El Periódico de Catalunya. Nombrosos contactes de víctimas, amics i periodistes a raó de la informació van ocupar-me totes les hores del día. I només va faltar que un gran profesor de Belles Arts em localitces camí del programa de 8TV per notificar-me que en el monument a les víctimes del terrorisme aixecat a Barcelona es produïa una extranya situació.
Un cop acabat el programa i assebentat dels fets, el meu fill es va desplaçar fins al monument i em va enviar les fotografíes superiors.
Es inversemblant el poc apreci i la insensibilitat mostrada per qui hagi marcat la instalació de l'establiment de la Festa Major del Barri de Porta.
Vaig estar tretze anys negociant i treballant amb l'administració municipal el tenir a la nostre ciutat un monument aixecat “en record i homenatge a les víctimes del terrorisme”  i per això mateix em va semblar una mostra de indignitat la col·locació de una xurreria (com si hagues estat altre negoci, tant se val) a escasament deu centimetres del monument.
El fet de ser cap de setmana encara ha fet mes complicat localitzar a un responsable municipal que pogués intentar arreglar aquest desgabell. Però la sort ha fet que un bon amic, en Josep Berenguer, encara continui com a un dels responsables de la AAVV de Porta. Varem parlar a primera hora de dissabte i varem acordar que parlaria amb el responsable de la xurreria per canviar de lloc l’establiment.
Dit i fet. La activitat i col·laboració ciutadana ha estat, un cop mes, decisiva alhora de solucionar un problema creat per la incomprensió del simbolisme que un monument pot representar.
Les fotografies inferiors son la prova. Avui diumenge, despres de un cap de setmana molt mogudet, he pogut parlar amb el treballador de la xurreria i tinc que dir que la seva actitut ha estat excel·lent, fins i tot diria que estaba molt amoïnat per tot el que ha succeit malgrat no tenir cap responsabilitat en els fets.
Nomes em cal dir que la Festa Major del Barri de Porta romandrá oberta fins el dia 13 de maig i, no cal dir-ho, aniré a gaudir de un bon xocolata amb xurros... amb els amics de l’AAVV de Porta.


Per cert, dels molts missatges rebuts agraïr dos molt especialment: un que diu

T’has preocupat del que sembla que no preocupa a ningú i has aconseguit tornar la dignitat al monument. Això es el que compte.

i l'altre on se me informa per part de un bon amic (periodista per mes dades) que es va trobar en Josep Centeno i li va comentar el fet. Aquest últim es va comprometre a fer alguna trucada per mirar de solucionar el problema.


No hay comentarios:

Publicar un comentario