domingo, 2 de septiembre de 2012

31 agost 2012 (4) ElPuntAvui (opinion)

31 agost 2012

 

“El CAC insta a no espectacularitzar”

Demana cura als mitjans en vista de l’atenció mediática al cas Bretón

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya va demanar ahir als mitjans de comunicació que tinguin “especial cura”  en la informació sobre les novetats del cas de la desaparició dels dos nens de Córdova i, entre altres aspectes, que s’eviti l’espectacularitació.

“Davant l’especial atenció mediàtica” al cas Bretón, el CAC va instar els mitjans, a través d’un comunicat, a recordar les Recomanacions sobre el tractament informatiu de les tragèdies personalsque va elaborar l’ens i que diuen que “convé evitar qualsevol mena d’afectes i recursos que tenen una funció preferentment expectacularitzadora”.

Sobreatenció

També es recomana “no incórrer en estatègies de sobreatenció mediàtica”, i, per tant, cal evitar “els desplegaments desproporcionats de mitjans, les connexions innecesàries o el seguidisme de les autoritats que visiten els llocs o els afectats”. El CAC explica també que en les Recomanacions... també es demana que s’eviti “l’efecte acumulatiu de l’ús reiteratiu d’unes mateixes imatges”.

Per útlim, el CAC recorda que “cal extremar la cura quan les informacions facin referència a menors i cal respectar-ne la privacitat” i també “respectar escrupulosament edl principi de presumpció d’innocència en els procediments penals en curs”.

Opinió:

Com es mostre en el principi de aquest blog (“saludos de los amigos de Roberto”) son molts els periodistes que han colaborat i en son molts els que ven entrant sovint a informar-se’n.
Per això els recordo, aprofitant la noticia de dalt, que des de fa molts anys algunes víctimes del terrorisme (tres per ser exactes, no gaires mes) hem demanat que les imatges que s’utilitzen per acompanyar el moment de un atemptat siguin revisades i, a ser posible, canviades per aquelles que mostren el pas del temps i com moltes víctimes han estat ejemples de superació, dignitat, neutralitat partidista i respecte a la pluralitat.




No hay comentarios:

Publicar un comentario