jueves, 14 de mayo de 2015

14 maig 2015 ElPuntAvui (opinió)

14 maig 2015

Fernández Díaz avisa que la “baixesa” dels responsables dels Mossos “tindrà conseqüències”

La policia catalana va denunciar la Policia Nacional per alertar a una cèl·lula gihadista que estava sent seguida

El ministre de l'Interior diu que l'acusació “és d'una gravetat extraordinària” que jo no pot “consentir sota cap concepte”



El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha advertit aquest dijous que la “baixesa” i “roïnesa” dels responsables catalans que han acusat la Policia Nacional de boicotejar una operació dels Mossos d'Esquadra contra una cèl·lula gihadista, tindrà “conseqüències per al futur”.
Fernández Díaz ha fet aquestes declaracions a Niamey a un grup de periodistes amb motiu de la seva assistència a la cimera de ministres de l'Interior del Sahel, en referència a la notícia coneguda avui que els Mossos d'Esquadra van denunciar que la Policia Nacional va alertar a una cèl·lula gihadista que estava sent seguida pels agents autonòmics catalans.
Res més conèixer la informació, Fernández Díaz ha afirmat de forma contundent que la política antiterrorista “no es pot deixar en mans dels que no tenen el més mínim sentit de l'estat”, i hores després ha qualificat de “baixesa” aquesta denúncia, que el jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz havia arxivat.
No obstant això, els Mossos van voler ampliar-la amb un informe la filtració del qual investigarà la Fiscalia de l'Audiència Nacional.
Aquest informe, el qual s'ha traslladat a la Fiscalia, conté, segons han assenyalat fonts jurídiques, “afirmacions gratuïtes i perjudicials” contra la Policia Nacional i “valoracions una mica estranyes” des del punt de vista judicial.
Fernández Díaz s'ha congratulat de la decisió de la Fiscalia d'investigar una “baixesa que traspassa totes les línies que es poden acceptar”, i ha recordat que la primera denúncia acusava la Policia “ni més ni menys que d'haver interferit i intentat boicotejar, per dir-ho d'alguna manera, una operació antiterrorista”.
“És d'una gravetat extraordinària que jo no puc consentir sota cap concepte”, ha indicat el ministre abans d'assenyalar que al febrer passat l'Audiència Nacional va arxivar i va sobreseure la denúncia.
No obstant això, ara “casualment, en aquests dies que crec que estem de campanya, tornen a presentar un nou escrit que apareix filtrat en un confidencial”, ha afegit després d'ironitzar sobre les declaracions dels dirigents d'Interior de Catalunya en les que assenyalen que de no ser certa l'acusació dels Mossos, “seria molt greu”.
Però per a Fernández Díaz, el que sí que és “gravíssim” és el que han fet els Mossos: “Han traspassat totes les línies que es poden traspassar”, cosa que demostra, a més, la “inoperància i la falta de respecte d'uns dirigents que són capaços ni més ni menys que de jugar amb la lluita antiterrorista intentant treure rèdits polítics”.
El ministre ha deixat clar que no pot acceptar que s'acusi a la Policia de “propiciar el terrorisme gihadista” com han fet els Mossos, quan aquest cos i el de la Guàrdia Civil estan portant a terme “un dia sí i un altre també importantíssimes operacions” i “ha patit a la seva carn nombroses baixes pel terrorisme”.
El responsable d'Interior ha expressat la seva confiança en el fet que els dirigents dels Mossos “rectifiquin i demanin disculpes com més aviat millor”, i ha desitjat que la investigació de la Fiscalia arribi a les seves últimes conseqüències perquè pugui acreditar-se “qui ha estat capaç d'arribar a aquest nivell de baixesa”.
“Mai no vaig pensar que serien capaços d'arribar al que han arribat”, ha subratllat el titular d'Interior, qui ha recordat que en l'operació que segons els Mossos va interferir la Policia es va fer amb la cobertura de l'Estat, del Centre Nacional d'Intel·ligència.
Després d'acusar els responsables catalans de realitzar ara declaracions “farisees i hipòcrites” i de falta de sentit de la responsabilitat, ha insistit que no consentirà que s'acusi la Policia com s'ha fet i ha advertit que “el que han fet tindrà conseqüències per al futur”.

Opinión:

Hoy hemos comentado en Intereconomía Radio que es increíble que existan diferencias entre los diferentes Cuerpos y Fuerzas de Seguridad del Estado. Pero lo comentábamos hablando de la información sobre el posible “chivatazo” y los deseos de algunos de ponerse medallas que no les corresponden.
Una vez leído lo que dice el Ministro de Interior, creo que en lugar de entrar en estos “charcos” sería mucho más importante que a las FCSE les dieran todas las facilidades posibles para continuar su lucha contra el terrorismo.
Empezando por los chalecos, las protecciones, traductores de árabe…




No hay comentarios:

Publicar un comentario