sábado, 6 de junio de 2015

06 juny 2015 Universitat de Girona. Cloenda Curs Postgrau

06 junio 2015



Universitat de Girona. Cloenda del Curs de Postgrau








En l'auditori de la Fundació Universitat de Girona he tingut l’honor i el plaer de impartir la conferència de cloenda del Curs de Postgrau en “Intervenció Psicológica en Crisis i Emergències”.
Poder oferir una xerrada en la que explicar algunes de les situacions viscudes des de l’atemptat de “Hipercor” al 1987 fins avui, especialment en el mon de l’assistència psicológica a víctimes del terrorisme (juntament amb la Sara Bosch) i centrades preferentment en la questió de la resiliència, ha estat tot un repte i alhora una experiència molt enriquidora.
Al parlar de resiliència era obligat parlar de aquells fets que no ajuden gaire a assolirla...  la legislació, l’abandonament dels anys 70, 80 y bona part dels 90, la diferència de criteris de l’administració al valorar un atemptat, la utilització barroera i patètica que alguns fan del col·lectiu i del terrorisme com a eina electoral, els problemes reals que afecten a la immensa majoria de víctimes anónimes del terrorisme...
Però també he pogut parlar de víctimes que son uns enormes pous de dignitat, sabiessa i, sobre tot, resiliència...
Un auditori molt ben preparat i amb un enorme desig de adquirir els coneixements práctics sobre el tema ha portat a un col·loqui posterior que, com sempre, ha continuat després de la cerimònia de entrega de diplomes i en el decurs de la estona final amb el refrigeri de rigor.
Només em cal agraïr als organitzadors (als “Jordis”) l’excel·lent tracte rebut i les facilitats que han posat al meu abast per gaudir de un dia molt profitos, especialment a nivell informatiu. I, com no, agraïr a la Rosa Jové que me hagi ficat en aquest “embolic” i hagi pensat amb la meva persona per recomanar-me com a ponent.

Fins la propera.


Auditori Fundació Universitat Girona

No hay comentarios:

Publicar un comentario