lunes, 31 de agosto de 2015

24 agost 2015 (3) Diari ARA (opinió)

24 agost 2015



Els “retornats”, principal amenaça segons Europol








L’Europol, l’agéncia de la policia europea, va assegurar ahir que els homes que retornen a Europa després de combatre a Síria i lIraq constitueixen “l’amenaça terrorista mes seriosa que afronta Europa des de l’11-S”. Segons  els últims informes de l’agència, uns 5.000 europeus han viatjat a la guerra de Síria, inclosos uns 1.200 francesos, 600 británics i 350 belgues.
França està en alerta terrorista des del gener, quan els germans Kouachi, un dels quals havia rebut entrenament al Iemen, van atacar la redacció de la revista satírica francesa Charlie Hebdo i Ahmedy Coulilaby va segrestar un supermercat kosher. El resultat de les dues accions va ser de 17 morts. A Bèlgica, el maig de 2014, Mehdi Nemmouche, un ciutadá francés de 29 anys d’origen algerià, va atemptar contra el Museu Jueu de Brussel·les, on va matar quatre persones. Havia retornat de Síria.

Opinió:

No cal ser gaire expert per adonar-se’n que actualment es el terrorisme d’origen yihadista el que representa el veritable perill per la societat. I en aquest terrorisme tenen una enorme responsabilitat els membres que marxena rebre entrenament a paisos de la zona del Iemen per retornar als paisos de on han marxat i realitzar accions terroristes.

Ens esperan temps molt difícils.

No hay comentarios:

Publicar un comentario