miércoles, 28 de octubre de 2015

28 octubre 2015 (2) TV3

28 octubre 2015



9 detinguts en 10 escorcolls a Barcelona i Manresa per presumptes accions terroristes

Es tracta d'una nova fase de l'"operació Pandora", dirigida per l'Audiència Nacional i centrada en grups anarquistes





Operatiu dels Mossos d'Esquadra contra grups anarquistes presumptament vinculats amb accions terroristes. De moment, hi ha 9 detinguts i s'estan fent una desena d'escorcolls en diversos domicilis i ateneus llibertaris de Barcelona i Manresa.
Dues persones han estat detingudes a Sants, dues a Sant Andreu i tres al Clot, a Barcelona. Un altre punt de l'operació ha estat Manresa, on la policia ha confiscat material divers i també ha arrestat dues persones. Els 9 detinguts arribaran properament a l'Audiència Nacional, on hauran de declarar davant del jutge acusats d'organització criminal amb finalitat terrorista.
Un d'aquests registres s'ha fet a l'Ateneu Llibertari del Barri de Sants de Barcelona, situat al carrer Maria Victòria número 10, on persones afins a moviments anarquistes han mostrat el seu suport a les dues persones que s'ha detingut en aquest local. La policia ha estat registrant l'ateneu durant hores per trobar documentació i proves que els relacionin amb l'organització GAC, Grups Anarquistes Coordinats. Els agents han sortit amb algunes caixes.
Membres de l'ateneu han penjat aquestes fotos a Twitter per denunciar com havia quedat el local després del registre, d' on la policia s'ha endut -segons ells- llibres, pancartes, ordinadors i llibretes.

S'emmarca en l'"operació Pandora"

L'operació, que continua en marxa i no es descarten més detencions, s'emmarca en l'anomenada "operació Pandora", dirigida per l'Audiència Nacional i centrada en grups anarquistes vinculats amb accions terroristes. A finals de l'any passat, els Mossos van escorcolar la Kasa de la Muntanya i van detenir 11 persones, principalment a Barcelona, per formar part d'un grup criminal d'ideologia anarquista anomenat GAC, al qual s'atribuuïen diversos atemptats contra entitats bancàries i interessos italians a Catalunya, la catedral de l'Almudena de Madrid i la basílica del Pilar de Saragossa.

El jutge, que va decretar presó per a set dels detinguts, els va atribuir delictes de pertinença a organització terrorista. Al gener d'aquest any, tots van sortir en llibertat sota fiança.

No hay comentarios:

Publicar un comentario