sábado, 17 de junio de 2017

17 juny 2017 (2) naciodigital.cat (opinió)

17 juny 2017 



Barcelona ret homenatge a les víctimes de l'atemptat d'Hipercor
L'acte ha volgut generar una interacció i una identificació entre els ciutadans i les víctimes de l'atac d'ETA que va ser perpetrat directament contra la població
Trenta anys de la massacre d’Hipercor, l’atemptat més mortífer d’ETA

L'alcaldessa de Barcelona, ​​Ada Colau, ha participat aquest dissabte en l'acte de record, reconeixement i homenatge de la ciutat a les víctimes de l'atemptat d'ETA a l'Hipercor que s'ha celebrat al parc de Can Dragó, organitzat pel consistori amb motiu del 30 aniversari.

La intervenció artística Memorial a les Víctimes del Atemptat de l'Hipercor d'Àngels Aymar ha comptat amb la participació activa dels familiars de les víctimes mortals, i l'objectiu de la proposta ha estat oferir el record i el reconeixement de la ciutat a la memòria dels morts i dels seus familiars.

La proposta ha volgut generar una interacció i una identificació entre els ciutadans i les víctimes que l'atac va ser directament contra la població i que, per tant, qualsevol persona podria haver estat aquell dia al lloc dels fets.

Un cop ha finalitzat l'acte davant el monument Tall Irregular Progression, de Sol LeWitt, en record i homenatge a les víctimes del terrorisme, s'ha visitat un faristol explicatiu de l'atemptat, recentment instal·lat davant del centre comercial Hipercor.

L'Ajuntament també prepara una exposició, comissionada pel periodista Francesc Valls, sobre els fets i el context històric en què es van produir els fets.

Opinió:

Como molt be recull el titular de la noticia “l’acte ha volgut generar una interacció i una identificació entre els ciutadans i les víctimes”. Ha estat un acte on la sinergia i els sentiments han aflorat tant des de la vesant de les víctimes sinò tambè a l’inrevés, quan al acabar tothom se ha barrejat amb tothom. Artistas, víctimes, ballarins, amics, advocats, psicòlegs…
Personalment ha estat un plaer poder comptar amb la companyia de companys de Hipercor i de la escola… una demostració de que l’atemptat encara està a la memoria colectiva i que encara queda molta estimació per repartir.

Sentir les opinions de tantes víctimes assistents dient que l’acte havía estat el millor al que havien vingut per la seva emotivitat i la pau que es transmetia ha estat, sens dubte, motiu de orgull per tots els participants…

No hay comentarios:

Publicar un comentario