jueves, 22 de junio de 2017

21 juny 2017 (19.06.17) (3) Radio Estel (link entrevista)

21 juny 2017 (19.06.17)



Radio Estel

http://www.radioestel.com/noticia_extendida.php?id=restel&idnot=4663

Robert Manrique: "Encara quedan víctimes d'Hipercor que han de rebre indemnització"

Avui, 19 de juny, fa 30 anys de l'atemptat d'ETA amb cotxe bomba a l'Hipercor de la Meridiana
Avui fa 30 anys de l'atemptat d'ETA amb cotxe bomba a l'Hipercor de la Meridiana. N'hem parlat amb Robert Manrique, víctima de l'atemptat d'Hipercor i expresident de l’Associació Catalana de Víctimes d’organitzacions Terroristes: "Encara quedan víctimes que han de rebre indemnització, 30 anys després. Malauradament hi ha molta feina a fer encara", ha declarat Manrique a la Fórmula Estel.

En una entrevista amb Mercè Raga, Robert Manrique destacava que un atemptat com Hipercor no tornarà a succeir: "La infinita majoria de les víctimes que conec, el que tenim més clar, després de 30 anys, és que no tornarà a haver cap altre Hipercor. ETA no tornarà a fer cap altra animalada com va fer: és un consol de cara la ciutadania, evidenment el dolor i les ferides que van causar als nostres familiars encara està viu".

ETA va posar una bomba el 19 de juny de 1987 en un espai ple de gent que les forces de seguretat no van desallotjar. L'organització terrorista va fer tres trucades per avisar de la col·locació del cotxe bomba, amb temps de sobres per fer un desallotjament, que no es va produir. Les famílies de les 21 víctimes i la majoria dels 45 supervivents parlen d'oblit institucional. Els autors de l’atemptat van ser condemnats per delictes diversos a llargues penes de presó.


No hay comentarios:

Publicar un comentario