sábado, 5 de mayo de 2018

04 maig 2018 (8) RAC1 (link entrevistes)

04 maig 2018 RAC1 link entrevista




El Mon a RAC1

Interior no reconeix com a víctimes d’ETA uns pares que van perdre dos fills i una germana a Hipercor
La Nuri Manzanares explica que el Ministeri de l’Interior argumenta la seva decisió dient que no hi eren físicament

Al juny farà 31 anys de l’atemptat d’Hipercor, en què van morir 21 persones i 45 més van quedar ferides de diversa consideració. Entre les víctimes, hi havia la Sílvia, el Jordi i la Mercè: els fills i la germana de la Nuri Manzanares. Avui, tres dècades després, continuen denunciant que el govern espanyol no els considera víctimes del terrorisme.
Ens diuen que les seqüeles que tenim no són d’acte terrorista perquè no érem allà
Mentrestant, Robert Manrique, l’exresponsable de l’ACVOT, explica els motius pels quals l’Estat actua d’aquesta manera.
La pensió de l’Enric i la Nuri és per malaltia comuna, no per atemptat terrorista, encara que les seves seqüeles són incapacitadores, però com que el Ministeri diu que com que no eren en el lloc dels fets en risc de morir, no són seqüeles de l’atemptat
 La Nuri i el seu marit, l’Enric, lamenten que després de 31 anys, cap administració s’ha preocupat pel seu estat de salut i denuncien que, a hores d’ara, encara hi ha víctimes de primera i víctimes de segona.
Ni un polític m’ha trucat en 31 anys per saber com estava. Ni d’aquí, ni d’allà ni de més enllà. M’han matat els dos fills i la germana i no m’han trucat mai per saber si estic bé o si necessito alguna cosa
Manzanares, d’altra banda, està satisfeta amb la dissolució d’ETA, tot i que apunta que mai els podrà perdonar el mal que els han fet: “Ens van destrossar la vida”.
És una bona notícia perquè ningú més passarà pel que vam passar nosaltres

Escolteu la conversa sencera amb la Nuri Manzanares i Robert Manrique a El món a RAC1.

No hay comentarios:

Publicar un comentario